Bananmuffins med choklad och grädde

Detta är riktigt goda muffins som Lena gjorde först och jag gjorde sedan till vårt fika på jobbet (som jag snällt aviserade om till mina kollegor via bloggen här). Lena hittade receptet på Matplatsen, fast när vi gjorde dem så bytte vi körsbären mot vindruvor. Där kan du göra som du vill, båda är nog lika goda.

Receptet och alla ingredienser hittar du som sagt på Matplatsen via länken ovan men jag slår gärna ett slag för de goda muffinsarna. De blev väldigt stylish fastän det inte var så mycket jobb alls att få det att se fint ut. Förutom muffins “nästan som vanligt” i muffinsformar i ugnen så gör du en liten twist. Du värmer mörk choklad och sedan ringlar du detta över muffinsarna. Enkelt, ser bra ut och är gott. Beroende på hur mycket du gillar choklad så kan du ringla i några sekunder, eller i minuter =) Enligt receptet så ska det bara bli ca 16 st men väljer du lite mindre formar så kan du få upp till 20-25 st på en sats. Du kommer ju ändå att lägga till både choklad och grädde så det blir maffigt nog utan att du behöver göra dem så stora.

Så nästa gång du ska göra muffins, testa att styla till dem lite! Här är lite bilder från vårt bak:

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.