Sitter på SAS Radisson just nu och surfar lite och dricker en latte. Stod faktiskt framme vid disken och sneglade på bartendern när han gjorde min latte. Tänkte att här kanske jag kunde lära mig något.
Som några av er vet är min nya lilla dille att göra egen latte hemma. Med nice barista mjölk är det faktiskt möjligt att det blir gott också. Så jag spanar in lattegörandet och han börjar med att ta bort gamla kaffet ur mojängen/armen. Slänger det och fyller på med nytt samt pressar ned det. Trycker in armen i maskinen och sätter på. Häller upp mjölken och skummar. So far so good.
Sedan till den egentligen konsten, att hälla upp latten. Det är ju egentligen här som man som lattemaker tillför något. Fram tills nu är det bara vilken regular John Does jobb som helst. Och här sabbar bartendern intrycket han gav mig av att han kunde göra en latte, och visar samtidigt att han inte är mer än just en vanlig bartender. Bartendern tar mjölken i ena handen och kaffet i andra och brutalforcerar ner båda samtidigt i kaffeglasen – som om han precis gjorde Kvällens Drink. Suck.
Ridån gick ner och ingen applåderade. Jag halade upp pengarna och nöjde mig med, vad jag kunde uppleva, en vanlig kaffe med mjölk i. För mig ingen riktig latte.
Var det bara jag som fick lite hmm… konstiga tankar av den beskrivningen? ; )
Jag tror det, men du får gärna dela mig dig av dessa =)
Var det bara jag som fick lite hmm… konstiga tankar av den beskrivningen? ; )
Jag tror det, men du får gärna dela mig dig av dessa =)
Du var inte den enda.. :P
Du var inte den enda.. :P