Test: Boom Boom med Timebox från Divoom

Test: Boom Boom med Timebox från Divoom

0

I dagarna har jag skaffat en ny liten smidig högtalare, en praktisk kompanjon som också kan sysselsätta barnen. Timebox från Divoom är mycket mer än en läcker ljudbox, i appen som följer med kan du styra alla funktioner och dessutom rita fina pixel-bilder som kan sparas och visas på ljusskärmen. En riktigt rolig högtalare som har många fiffiga funktioner där jag kommer lyfta fram några av de jag gillar mest.

Lek med LED-displayen i appen

Det mest uppenbara, och som gör Timbox unik, är den inbyggda lekfylla LED-displayen på en utsidan av högtalaren. Ljudet skulle jag säga kommer från baksidan av högtalaren. När jag först läste på om Timebox så måste jag erkänna att jag inte förstod hur kul själva displayen var, men det blev ganska snabbt uppenbart att den verkligen kommer till nytta.

Efter att jag packat upp högtalaren och enkelt kopplat den till både telefon och surfplatta med bluetooth, så lämnade jag över surfplattan till mina barn för att gå loss med sin kreativitet. I Timebox-appen där du kan styra alla funktioner, så har du både ett designläge där du själv kan rita figurer och färger som visas på displayen eller välja något roligt från ett stort utbud av färdiga figurer, kartor och animationer. Alla mönster du designar, kan du också spara. Dock sparas alla dina mönster lokalt på den enhet (surfplatta, mobiltelefon osv) som du använde, så trots att du kanske skapat ett eget konto och använder det för att logga in på en annan enhet du vill koppla till högtalaren så tar du inte med dig dina tidigare skapade mönster. En liten nackdel som Divoom kanske löser i framtida uppdateringar.

Barnen älskade förstås designläget och satt flera timmar och lyssnade på musik samtidigt som de turades om att rita enklare figurer. Även om displayen inte är mer avancerad än “stora pixlar”, så är den tillräckligt kul och underhållande. Jag förstår att de vill använda denna enklare display för att hålla uppe batteritiden vilket förstås är viktigast förutom ett bra ljud på en sådan här mobil högtalare.

Även om Divoom och Timebox-appen är gjord för mobila enheter så är det i första hand mobiltelefoner som är tänkt enhet att användas. Det går att installera och använda appen på en surfplatta, som tex en äldre iPad Mini som jag använde, men upplösningen blir lite suddig inne i appen och gränssnittet håller inte helt ihop. Men designläget för att rita funkade utmärkt, och det var faktiskt mestadels det som mina barn i alla fall använde.

Så här ser det ut när du skapar en design som du sedan vill spara ned i ditt eget arkiv.

Multifunktionshögtalare

Appen och därmed högtalare är fullpackad med funktioner som tillverkaren Divoom har tagit fram för att passa många situationer i hem och fritid. Absolut genomtänkt det mesta, så det känns kul att de verkligen har gjort något mer än bara en bluetooth-högtalare som du kan styra displayen på. Nedan har jag lyft fram några av de funktioner som jag tycker är roliga och användbara för några olika situationer.

Radion har gjort sin återkomst i hemmet med Timebox, du kan enkelt styra den antingen via knappar på själva enheten eller via appen där du också kan förprogrammera dina favoriter. Det är kul att se att tagit in radio som annars har förpassats i många hem till endast bilen.

Planerare är en liten specialfunktion som jag faktiskt inte använt, men kan tänkte mig är lite rolig att testa om den funkar i praktiken. Du kan alltså ställa in en serie aktiviteter som ska hända under en dag, tex om du har barn och ska komma ihåg att varje/vissa dagar och tidpunkter ska olika saker ske som städning, mat, eftermiddagsfika osv. Då kan du ställa in dessa i Planerare-funktionen och så kommer det “larmas” på displayen när det är dags.

Slutligen vill jag tips om Resultattavlan (ligger under Verktyg-sektionen). Där kan du hålla poängställningen mellan två lag och visa den på displayen. Du ökar/minskar poängen via appen. Roligt med en egen liten scoreboard.

Rejäl hårdvara men håll koll på kopplade enheter

Från första sekunden när jag unboxar högtalaren och ställen den på bordet så slås jag av rejäl och stabil hårdvara. Det är en kompakt högtalare som känns rejält rakt igenom helt enkelt. Det är en viss tyngd i den som jag tror ger ett extra intryck. Jag testar att dra upp ljudet och kör några låtar från Spotify, och den funkar absolut som en festhöjare.

Jag får lite problem dock att jag glömmer bort att jag har parkopplat enheten till flera enheter via bluetooth (både min mobiltelefon och surfplatta). Så när jag slår på högalaren så connectar den direkt till en av enheterna, och så klart kopplade den till surfplattan när jag satt med mobilen. Det tog ett tag innan jag förstod varför det hela tiden kom upp ett felmeddelande som sa “Anslutningsfel”, kanske borde detta kunna lösts snyggare i appen av Divoom. Men låt gå, jag kom på mig själv senare och insåg att jag hade den kopplad till surfplattan. Då insåg jag direkt en annan funktion och det är en knapp på toppen på högtalaren som gör att om du trycker in den så kommer automatiskt radioläget på och den frånkopplar ljudet från din kopplade enhet. Smart om du fortfarande vill ha den kopplad till den telefon, men vill fortfarande spela upp ljudet i telefonen av någon anledning. Vill du ha det helt tyst när du är i detta radioläge så kan du bara sänka ljudet till helt tyst.



  • Användarvänlig
  • Anpassningsbar
  • Prisvärd
  • Hårdvara
  • Anslutningar
  • Display
4.3

Sammanfattning

En prisvärd och praktiskt multifunktionshögtalare som passar många hem och stilar. Förutom den balla och lekfulla dislayen, så har du funktioner så som radio, larm och animationer. Du får en Timebox för ca 800 kr på svenska marknaden.

Sending
User Review
4 (1 vote)
0

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.