I helgen fick jag en liten dos av mörk choklad, det var ett tag sedan jag unnade mig en fin kaka. Det har blivit en hel del fokus på kaffe den senaste tiden så jag tappade lite chokladfokus. Men nu är jag tillbaka i skorna igen. Jag tog med mig Elvira i söndags på en liten utflykt och vi promenerade bort till Globen City och besökte Himalaya som ligger där, mitt favoritställe sedan länge nu. En lite tillflyktsort i vardagen som jag brukar tänka när jag är där. Där kan jag florera bland lite god choklad och ta en riktigt god kaffe. Så det var det jag gjorde i söndags, köpte en liten latte som jag satte i barnvagnen och en kaka mörk choklad.
Det blev en kaka Chocolate Santander med en choklad gjord på en blandning av Trinitario- och Criollobönor bara från Colombia, därför kallas den “colombian single origin”. Ni kan läsa lite mer om chokladen på Chocolate Santanders hemsida om ni vill veta mer om dess smak.
Denna var “bara” med 53% kakaohalt (semi-dark) då jag var sugen på en lite lättare mörk choklad. De har ju även 70% kakor som också smakar helt ok. Jag kommer ihåg att jag bloggade om chokladen för ett tag sedan och då tror jag den fick ett mellanbetyg men den har säkert snäppt upp sig sedan dess. Det får bli ett test för nästa gång!
0 thoughts on “Dos av god mörk choklad”