Vi var sugna på något nytt och hittade ett recept på god fläskfilé på Tasteline.com. Receptet hette Kanarelldoftande fläskfilé i panna, men då det både var kantarellfond och riktiga kantareller i själva maten så var väl “kantarelldoftande” lite milt sagt. A bit of an understatement så att säga.
Tog en snapshot-bild från datorn på receptet och synkade det till iPhonen via Evernote. Så fick telefonen bli min receptbok för kvällen, perfect!
Här är receptet med de ingredienser vi hade, det är utan timjan vilket ingick i originalreceptet:
Ingredienser
400 g fläskfilé
50 g (ett knippe) kantareller
2 dl créme fraische
1,5 msk Kantarellfond
10 körsbärstomater
Salt
Peppar
SmörSå här gör du
1) Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor, salta och peppra, och fräs i smör tillsammans med kantarellerna
2) Tillsätt créme fraische, kantarellfond och tomaterna och låt sjuda (stäng av värmen på plattan så att inte all sås dunstar bort)
3) Servera med nykokt ris
Som ni märker så går det riktigt fort att tillaga detta, det som tar tid är ju riset så börja med att sätta på det förstås. Receptet på Tasteline förslår broccoli till, det är nog gott. Själva så åt vi det plain och det var gott det också.
Ett tips för att förgylla receptet mer är väl att ha mer sås. En normal fläskfilé är kanske runt 600g så om ni tar en hel sådan så måste ni så klart också öka mängden créme fraische, eller tillsätta matlagningsgrädde/mjölk för att dryga ut såsen. Själva tog vi en hel fläskfilé men glömde att dryga ut såsen och då blev det lite ont om sås i pannan.
Ett andra tips är att tänka på att kantarellfonden är stark, som alla andra fonder. Så ta inte för mycket av fonden, kanske hellre lite mindre än vad receptet säger, så att den inte tar över smaken helt i pannan.
Lycka till!