Det är så himla gott med egengjord potatisgratäng. Vi skulle ha gjort den i fredags tror jag men så blev det inte av och jag hade tydligen inte köpt rätt potatis för fröken som skulle göra den så vi sparade den till i söndags. Och vilken smäll karamell det blev, riktigt god. Undra om det berodde på den 5dl vispgrädde, ej lätt, som vi hällde i…
Potatis har jag nu fått hemläxa på och blivit upplärd, det ska vara gratängpotatis som man kan köpa på färdig påse. Och ska inte köpas från självplocket (fy). Detta är vad gratängen innehåller:
* Gratängpotatis i tunna skivor
* 1-2 gula lökar i ringar eller små fyrkanter
* 2 pressade vitlöksklyftor
* 5 dl vispgrädde
* Salt och peppar
Ta fram en form som är ungsfast och smöra den. Allt bra med bra grundarbete. Lägg potatis i ett lager i botten, sprid över lite av löken. Häll på lite av grädden. Här kan man salta och peppra lite. Gör sedan ett lager till och beroende på hur stor formen är, ännu ett lager. Avsluta med att hälla på sista slurken av grädden.
Till potatisgratängen körde vi med fläskfilé och lite grönt. Eftersom det var så mycket grädde i själva gratängen behöver du ingen direkt sås till men vi är lite fast för kall bearnaisesås så vi hade lite Lohmanders vid sidan av. Smak väl!
Var är osten?!
Var är osten?!
Den försvann =) Tydligen inget som Lena har på sin potatisgratäng.
Den försvann =) Tydligen inget som Lena har på sin potatisgratäng.