Vi åt ännu en fantastiskt god, och snabblagad, pastasås med färskskalade räkor häromdagen. Jag har bloggat om ett “pasta med räkor”-recept tidigare men jag är böjd att säga att detta var snäppet bättre.
Vad lyfte då detta receptet till en lite högre höjd än det förra? Det var främst två saker, färskskalade räkor (i förra var det burkräkor i lake) och fiskbuljongtärning som kryddbas.
Det gick så fort att göra maten, det gillar jag. Skönt när man jobbat länge och kommer hem helt slut och bara vill ha mat i magen innan man trillar av pinn. Det svåraste momentet är verkligen att finhacka 2 charlottenlökar (!).
Här har ni receptet:
500g färska skalade räkor
1 dl (minst) creme fraische
1 dl (minst) matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
2 charlottenlökar
salt
Börja med att skala och finhacka lökarna. Bryn i olja eller smör i en vanlig stekpanna. De ska inte få färg utan bara värmas till lite och tappa lite styvhet. Tillsätt efter det grädden, creme fraischen och smula ner buljongtärningen.
Låt det puttra, ej koka bort, tills pastan är klar. Innan du tar bort panna från plattan så vänder du ned räkorna i såsen. Smaka av med salt om det behövs, tänk dock på att buljongtärningen är salt.
Min pastafavorit är pastafjärilar. Servera med några tomathalvor för att få lite grönt på tallriken. Sallad är bra för kroppen, om inte så stimulerar det ens samvete.