Mumsig pastasallad med kyckling och diverse grönt har serverats i hushållet Knuts…. Börjesson/Knutson idag. Det blev rätt mycket över, men det gör inget när det smakade så himmelskt gott.
Och enkelt var det och snabbt gick det med. Den som vill göra det hela något nyttigare kan bara använda det vita köttet på kycklingen, men vi livsnjutare vet att det är bröstköttet och skinnet som är det godaste.
Som vanligt när händerna i hushållet lagar något gott publiceras receptet här på bloggen. Även fast det var Lena som skar det gröna så tror jag att jag fick med det mesta:
1 paprika
1 burk körsbärstomater
1 burk majs
1 knippe rädisor
1/2 gurka
1 grillad kyckling
1/2 isbergssalladshuvud
500g pastaskuvar
“Monteringsanvisningen” för maten är ganska enkel. Börja med att sätta pastan på kokning. Medan den kokar skär du upp grönsakerna och plockar kycklingen. Vi fyllde 2 st stora skålar/bunkar med allt som ingår i receptet ovan, och det räcker till ca 4 personer. När pastan kokat klart sköljer du den kallt, och här kan du välja om du vill ha den helt kyld eller småljummen. Jag gillar småljummen. Blanda runt allt, och ett tips för att inte allt ska hamna på diskbänken när du blandar är att hellre dela upp i 2 st halvfulla bunkar än 1 st fylld till bredden.
Servera med Rhode Island dressing!