Recept på god Västerbottenpaj

Nu när det är kräftskive-tider är det många som är ute efter en god västerbottenpaj. Här är ett recept som jag hittat på nätet som borde funka alldeles utmärkt:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
125 g smör
1 st ägg

Fyllning:
3 st ägg
300 g riven västerbottensost
2,5 dl mellangrädde
1 dl mjölk
lite salt och svartpeppar

Tillagning
1. Pajdegen: Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela.
2. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter.
3. Låt vila i kylen cirka en halvtimme.
4. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter.

5. Fyllningen: Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar.
6. Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg.

7. Garnera med kryddgrönt, till exempel dill eller färsk oregano eller timjan.
8. Servera pajen ljummen.

Källa: Alltommat.se

Här är ett recept till som jag hittade på en blogg som heter Elin Gabriella. Klicka på bilden för att komma till hennes recept på Västerbottenpaj.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.