Jag och Lena har ju en liten specialare som vi brukar göra när vi är hungriga och inte orkar stå länge i köket. En riktigt god tacogratäng baserat på pastaskruvar och hederlig tacofärs. Detta behöver ni för att återskapa konststycket:
400 gr nötfärs
1 pkt riven gratängost
3-4 st tomater
400 gr pastaskruvar
salt och peppar
1 burk creme fraische
2 påsar tacokryddor
1 burk majs
Börja med att ta fram en ugnsfastform och sätt ugnen på 175 grader. Koka upp pastan enligt anvisningar på paketet. Stek nötfärsen i lite olja i en panna. Tillsätt 1 påse tacokrydda och lite vatten (enligt receptet på påsen) och låt vattnet sugas upp i färsen. När tacofärsen är klar så blandar ni ner majsen. Ta fram en bunke och blanda creme fraische, hackade tomater och 1 påse tacokrydda.
När pastan är klar häller ni av vattnet och lägger pastan i botten på formen. Lägg därefter på tacofärsen fördelat över all pasta. Sedan kletar ni på “creme fraische”-röran också det fördelat över hela formen, och sedan avslutar ni med att strö osten över hela formen.
När ugnen är redo kastar ni in gratängen och väntar på att osten ska få lite gyllenbrun färg. Then you’re done!